T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Avukat Şahap Demirer İlkokulu

Haberler

Nis

Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. 

 

Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, 

Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, 

Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı.

 

23 Nisan büyük ve meşakkatli bir istiklal mücadelesi sonunda bu toprakların gerçek sahiplerine tekrar kavuşacağının en büyük habercisiydi. 23 Nisan 1920 bu vatanın, bu millette ebediyete kadar kalacağı gün olarak hafızalara kazındığı gündü.

 

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır 23 Nisan.

 

Ezelden hür olan ve esareti hiç tatmamış bir milletin çocukları 23 Nisan'da verilen mesajı çok iyi alacak ve büyük Anadolu şahlanışı büyük önderin rehberliğinde hız kazanacaktı. 

 

Bu bir dirilişti...

Bu bir yeniden doğuştu...

Birlik ve kardeşliğin ete kemiğe bürünmüş haliydi...

Tarihte eşine az rastlanır bir mücadeleydi...

Yedi düvele karşı bir meydan okumaydı...

Esareti reddedişti...

Bu büyük ve şanlı mücadele, tarihe İşte bu başlıklarla geçecekti. 

 

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildi. Bir dönüm noktasıydı, esaret altında olmayı kabul etmeyenlerin, zincirlerini kırdığı gündü. Binlerce yıllık şanlı bir geçmişin sorumluluğunu bilen bir milletin çocukları, küllerinden doğuyordu.

Bu inanç, bu aşk ve bu irade Cumhuriyetimizin kuruluşuyla son bulacaktı. 

Bugünün, çocuklara hediye edilmesinin asıl anlamı da budur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk işte bu nedenle bugünü siz çocuklara hediye etmiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu, devletimiz ebediyyen var olsun. 

 

Programın Hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Nis

2023-2024 eğitim öğretim yılında BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulamaları, 10 Şubat-14 Nisan tarihleri arasında tamamlandı.   Ön değerlendirme uygulamaları sonucunda yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin bireysel değerlendirme uygulama randevularına ait giriş belgeleri 15 Mayıs'tan itibaren kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alınabilecek.   Bireysel değerlendirme uygulamaları her yetenek alanı için ayrı ayrı gerçekleştirilecek şekilde planlanarak 27 Mayıs'ta başlayacak.   Ayrıca ön değerlendirme uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 22-26 Nisan'da e-İtiraz üzerinden yapılabilecek.

Nis

Bilsem sınavına giren öğrencilerimizin değerlendirme sonuçları belli oldu.

 

https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/diger/ss/2024/bilsem_18042024_tvhd7slm/Ss.asp

 

Linkinden sınav sonuçlarınızı öğrenebilrsiniz.

Nis

Okulumuzda öğrenci ve velilerimiz için İlk Yardım Farkındalık Semineri verildi. Eğitimi veren Betül ÇAKIR'a teşekkürü bir borç biliriz.

Nis

BU GÜZEL ETKİNLİK İÇİN OKULUMUZA GELEN KOMUTANLARIMIZA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ.

Mrt

1/A ve 1/C SINIFLARIMIZ ATKI ÖREREK ,YANLARINA DA HİKAYE KİTABI KOYARAK ,DEPREM BÖLGESİNDE ,ADIYAMAN'IN GÖLBAŞI İLÇESİNE BAĞLI HARMANLI İLKOKULU'NA GÖNDERDİ. ORADAKİ ARKADAŞLARINA ,KARDEŞLERİNE DESTEK OLABİLMEK ADINA GÜZEL BİR PROJE YÜRÜTTÜ. ÖĞRETMENLERİMİZ BURCU BAYCAN VE ELİF BULUT GÖLGE'YE VE EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ.

 

İYİ İNSANLAR VAR OLDUKÇA UMUT,UMUT VAR OLDUKÇA ÇÖZÜM VARDIR.

Mrt

Mrt

KİTAPSIZ BİR ÖMÜR DÜŞÜNEMEYENLERİN ,HAFTASI KUTLU OLSUN.

Mrt

Dünya'nın en güçlü donanmaları Çanakkale Boğazı'ndan kolayca geçip gidebileceklerini zannettiler. Ancak karşılarında göğsünü siper etmiş, canını vatanına sorgusuz sualsiz feda etmek için hazır Mehmetçikleri buldular. 18 Mart 1915 düşman gemilerinin Çanakkale'nin serin sularına gömüldüğü gündür.

 

 “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni târîhe' desem, sığmazsın."

MEHMET AKİF ERSOY

 

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

TEPEBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN  MEHMET FAİDECİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ , YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Mrt

OKUL MÜDÜRÜMÜZ ÖZLEM KOCAMAN,GEÇTİĞİMİZ AY OKULUMUZDAKİ GÖREVİNDEN AYRILAN OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİMİZ AYGÜN TÜRKAL'I ZİYARET ETTİ.KENDİSİNE OKULUMUZDA GÖSTERDİĞİ GAYRET VE ÇALIŞMALARI İÇİN PLAKET TAKDİM EDİLEN AYGÜN TÜRKAL'A YENİ GÖREV YERİNDE BAŞARILAR DİLERİZ.

Mrt

OKULUMUZ ÇEDES ÖĞRENCİLERİ RAMAZAN'I MANİLERLE KARŞILADILAR.RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLAN BU GÜZEL ETKİNLİK İÇİN  ÇEDES KOORDİNATÖRÜMÜZ ZUHAL TAŞBAŞ'A VE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

ETO MÜZESİ-CANLI TARİH SAHNESİ-KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ -ZOO BİLİMLERİ MÜZESİ VE TRAFİK EĞİTİM PARKINDAN KEYİFLİ KARELER...